keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Iloista Vappua!

Tänään kun tulin töihin ajelin ihan vapun kunniaks Kaivarin kautta. Ai että teki mieli jäädä Carusellin tai Ursulan terassille aurinkoa ja kevättä ihmettelemään! Mutta tänne byrooseen se vaan oli tultava. Katselin siinä samalla, vielä kansoittamatonta Ullanlinnanmäkeä ja kaiholla ajattelin menneen ajan vappuja. Sillon pienenä oli jännää kun aattona sai ilmapallon ja jotain krääsää vapputorilta. Vappupäivänä mentiin aina Kaivariin, Faija käväs laulamassa ja me Mutsin kanssa tavattiin niiden tuttuja, sen jälkeen käytiin Finlandia-talolla vappumatineassa ja sitten Dipoliin syömään. Mä söin aina paljon paahtopaistia! :D. Illan kruunasi "kahvit" vanhempieni tuttavien luona.
Nyt on ajat liikaa muutuunu... Ei kukaan taida mulle palloa ostaa, ja ite jos ostaa, on se vähän tyhmää. Vapputorille en uskaltaudu, sielä saa suihkuserpenttiiniä silmään tai skumppakorkista otsaan. Kaivariin en yksinäni mene, se tuskin selityksiä kaipaa, Matineastakaan en tiedä että vieläkö niitä edes järjestetään? Lounaan taidan syödä kotona ja aika on korjannut pois lopun vapunpäivän huveista. Mikä siinä on kun karnevaalitunnelmaan ei oikein tahdo päästä?

On mulla ollut hienoja vappuja lapsuuden jälkeenkin. Myltisllä oli aina ihan oma menonsa, muutamana vuonna olin ystäväni Ariitan mökillä ja pari vuotta on mennyt Imartalla. Nyt vaan jotenki tuntuu että mikään ei innosta, mitään ei jaksa järjestää. Mua kaiketi ahdistaa se että enää ei ole mitään vappu perinnettä. Niin, enään, tai vielä. Exän kanssa yritin sellaisia luoda, mutta exä onkin jostain syystä exä... Nykyinen näyttää olevan töissä aina kun on jotain tapahtumaa, joten luo sitten perinnettä siinä keskenäsi.

Olen siis päätynyt menemään ystävälleni Sannalle syömään. Karnevaalia siitä tuskin saadaan, mutta uskoakseni ihan mukava ilta. Ruoka on varmasti hyvää,juomaksi on ainakin simaa ja seura myös loistavaa, tietenkin! Ehtiihän niitä perinteitä luoda myöhemminkin, vai tulisiko tästä se perinne sittenkin?
Mikäli juhlat menevät mönkään, ei ilmoja tänävuonna siitä voi mitenkään syyttää! Arska paistaa ulkona, sinne pääsyä odottelen siis kieli pitkällä. Vaikka täällä pitääkin ainakin kuuteen odottaa sillä "se yksi mies" saattaa tulla juuri sekunnin yli... *huoh*

3 kommenttia:

Tiina Rönnberg kirjoitti...

Älähän synkistele ystävä hyvä! Tule korkkaamaan töiden jälkeen meidän kestikeidas, oma kesäterassimme! Siideriä löytyy!

Oona kirjoitti...

Katsos kummaa, tän kauttahan pysyy mukavasti perillä sun ja Ponin menemisistä. :) Terkkuja Englannista työssäoppimasta ja hyvää kevään jatkoa. Kesällä nähdään, eikö?

Iia kirjoitti...

Miten kivaa, uusi lukija!

Ja kesällä nähdään, varmasti ;)

Mites on tiinan keidas lauantaisin auki?